Reisverzekering

Een reisverzekering, wat is dat?

Wat is een reisverzekering nu eigenlijk? En welke verzekering heb je nodig in jouw situatie?

Twee soorten reisverzekeringen

Reisverzekeringen zijn te onderscheiden in een doorlopende reisverzekering en een kortlopende reisverzekering. Beide verzekeringen verzekeren jouw eigendommen als je op vakantie bent. De basisdekking van de reisverzekering bied ook doorgaans hulpverlening en dekking als gevolg van ziekte, ongeval of overlijden.

 

Doorlopende reisverzekering

Ga je vaker dan een keer per jaar op vakantie of een weekendje weg? Dan is een doorlopende reisverzekering in veel gevallen het voordeligst. Met die van de ANWB ben je verzekerd van de vertrouwde hulp van de ANWB op jouw vakantie(s), maar ook tijdens weekendjes weg.

Kortlopende reisverzekering

Indien je één keer per jaar op vakantie gaat is een kortlopende variant meestal het voordeligst. Een kortlopende reisverzekering stopt automatisch na afloop van jouw vakantie en je betaalt slechts eenmalig een premie.

Welke risico’s worden gedekt

Dat verschilt per aanbieder en per verzekering. Vaak ben je met de basisdekking reisverzekering verzekerd voor onvoorziene uitgaven die tijdens jouw reis kunnen voorkomen. Denk daarbij aan repatriëring vanuit het buitenland, aan extra vervoer- en verblijfskosten en aan vervangend verblijf. Soms worden ook medische kosten vergoed vanuit de reisverzekering.

 

 

Reisverzekering vergelijken

Je kan gemakkelijk de reisverzekering vergelijken.