Autoverzekering

Wat houdt een autoverzekering in?

Iedereen in Holland is verplicht een autoverzekering af te sluiten. Schade die u aan andere toebrengt worden op deze manier vergoed. Voordat u een autoverzekering af gaat sluiten moet u eerst op zoektocht gaan om een goede verzekering te vinden. U wilt weten wat de voordeligste autoverzekering is, welke soorten er allemaal zijn en hoe u een autoverzekering kunt afsluiten.

WA autoverzekering

De WA-autoverzekering is het goedkoopst. Als bezitter van een auto moet u deze dekking minimaal hebben afgesloten. U bent met deze verzekering gedekt aan schade die u aan anderen veroorzaakt. Behalve schade aan uw eigen auto. Deze is niet verzekerd. Als de schade aan uw eigen auto door iemand anders is veroorzaakt kunt u deze schade verhalen op de autoverzekering van de tegenpartij.

WA beperkt casco autoverzekering

Deze autoverzekering wordt ook wel WA plus genoemd. De verzekering is een iets duurdere variant maar zorgt ook voor een betere dekking. Net als bij de WA wordt schade aan derden vergoedt en dekt een WA beperkt casco autoverzekering ook schade aan uw eigen auto in bepaalde situaties. Denk hierbij aan: storm, blikseminslag, diefstal, brand of loslopende dieren.

WA casco autoverzekering

Een WA casco autoverzekering wordt in de volksmond een allrisk verzekering genoemd. Dit is omdat deze verzekering nagenoeg alle risico’s dekt. U ontvangt geen schadevergoeding als u onder invloed een ongeval heeft veroorzaakt of met opzet schade heeft gereden. De allrisk dekking is het prijzigst.

Hoe begint u autoverzekeringen vergelijken?

Met het beginnen van het vergelijken van autoverzekeringen kunt u erachter komen wat een goede en goedkope premie is. U kunt elke grote verzekeraar individueel afgaan en op de verschillende websites uw premie berekenen. Hier gaat echter echter veel tijd in zitten. Daarom zijn er handige tools op het web beschikbaar die u kunnen helpen met tijd besparen door alle verschillende verzekeringen in een overzicht te vergelijken. U voert eenmalig uw gegevens in en ziet daarna alle premies. Zo kunt u snel en geïnformeerd uw keuze maken door te kiezen voor de beste en meest voordelige premie. U kunt hier gemakkelijk uw autopremie vergelijken.

Hoe nu dan de autoverzekering afsluiten?

De autoverzekering afsluiten doet u gemakkelijk bij de desbetreffende verzekeraars via de internetwebsite. U moet wederom uw gegevens invullen zodat er een premieberekening gemaakt kan worden. Als u het eens bent met de getoonde premie dan kunt u de autoverzekering digitaal afsluiten door dit te bevestigingen. U krijgt een bericht van de maatschappij dat u bent geaccepteerd vanaf dat moment bent u verzekerd.

Hoe komt u van de autoverzekering af?

Uw autoverzekering opzeggen kan middels het sturen van een opzegbrief naar uw verzekeringsmaatschappij. De verzekeraar ontvangt het liefst een aangetekende brief. Zorg ervoor dat de opzegging op tijd binnen is. Na een jaarcontract mag de verzekeraar alleen nog maar maandelijks verlengen.